Energetische meditatie

Ik geloof erin dat het belangrijk is om niet alleen vanuit je hoofd te leven, maar om helemaal in je lijf te kunnen zakken en daar te voelen en te weten. Want binnenin, bij je hart, zit dat waar jij werkelijk naar verlangt. Daar zit wie jij in wezen bent. Jouw unieke zelf.

Toch is het tegenwoordig, onder de druk van de maatschappij en van onze omgeving, lang niet altijd vanzelfsprekend om jezelf te zijn en dus lekker in je vel te zitten. We zijn gewend ons aan te passen, te doen wat we denken dat anderen van ons verwachten. En beetje bij beetje zijn we zo in de loop van de tijd onszelf helemaal kwijt geraakt. Zijn we verleerd om te voelen. Want juist dit voelen doet vaak zo’n pijn, dat we, vaak onbewust vanuit zelfbescherming, maar in ons hoofd zijn gaan zitten.

Tot mijn 35e jaar herken ik mijzelf hierin. Heel erg zelf. Inmiddels heb ik geleerd om met behulp van mijn eigen ademhaling en aandacht hier invloed op de hebben en mijn energie weer te laten stromen.

Met deze oefeningen in bewustwording, krijg ook jij invloed. Zo kan ook jij steeds meer jezelf zijn, steviger staan, meer genieten en heb je minder last van stress en piekeren. Zo word je zelfbewuster, leer je los te laten wat niet meer past bij nu, kunt je patronen doorbreken en doen wat goed voor jou is.

Soms heb je ff iemand nodig,
maar uiteindelijk kan je het helemaal zelf

Uit je hoofd in je lijf en stevig staan

Nog maar net geboren, kunnen we niet anders dan alles met onze zintuigen doen. Zien, horen, voelen, ruiken, proeven, allemaal voelstekkers van ons lijf. Al dat voelen kan heel intens zijn en teveel of pijnlijk. Onbewust ga je dan letterlijk uit je lijf, meer in je hoofd, zodat je niet meer voelt. Naar mate we ouder worden, leren we op school om veel met onze hersenen te doen. En als vanzelf leren we ook piekeren en zorgen maken en bedenken we wat anderen misschien wel van ons verwachten. We zitten in ons hoofd en raken letterlijk onszelf kwijt.

Dan is het heel helpend om te leren om weer in je lijf zakken. Met 2 voeten stevig op de aarde, zodat je bij de stormen die het leven biedt, ook stevig blijft staan. Je weer leert voelen wie jij bent, wat jij wilt, wat jij vindt en waar jij voor staat. Zodat je dat vanzelf ook steeds een beetje meer gaat leven. En er is niks mooier dan helemaal te kunnen ZIJN wie jij in wezen bent.

Voel je dat jij hier ook behoefte aan hebt? Neem vrijblijvend contact met mij op.

https://ffnodig.nl/wp-content/uploads/2020/10/ff-nodig-behandeling.jpg
https://ffnodig.nl/wp-content/uploads/2020/10/ff-nodig2.jpg

Weer in je eigen energie

Alles is energie. Jij bent energie, ik ben energie. Maar ook gedachten en prikkels van buitenaf zijn energie, hebben een frequentie. Net als een nare opmerking van iemand een bepaalde frequentie heeft, of een verdrietig persoon die naast je in de trein zit. De hele dag door pikken we van alles op, want alles staat in verbinding met alles.
Sommige voelers zijn zich hiervan bewust. Echter je ervan bewust zijn wil nog niet zeggen dat je er geen last van hebt. Dat je, dat wat niet van jou is, ook weer los kan laten. Laat staan wanneer je het je niet bewust bent. Door steeds weer meer in jouw eigen energie te zitten, ervaar je meer rust en ontspanning. Kun je letterlijk meer jezelf zijn.

Maar ook kun je met diezelfde energie, spelen met de hoeveelheid ruimte die je inneemt. Stel je maar eens voor hoeveel ruimte je inneemt als je onzeker bent, ten opzichte van hoeveel ruimte je inneemt als je zelfverzekerd bent. Ook hierop krijg je invloed, door oefeningen met behulp van je eigen ademhaling en aandacht. Zo kan ook jij steeds meer jezelf zijn.

Heb jij dit ook echt ff nodig? Neem vrijblijvend contact met mij op.

Loslaten wat niet meer past bij nu

Iedereen maakt dingen mee in het leven die raken, die impact hebben. Je bent gepest op school, je hebt geen liefde ontvangen van je ouders, een heftig ongeluk gehad of een juf heeft ooit een opmerking gemaakt die nog steeds (onbewust) blijvende gevolgen heeft.

Je bent sterk geweest, ben doorgegaan, hebt het gevoel weggedrukt, maar het ís niet weg. Vaak zien we dat er zich lichamelijke klachten,  spanningen of emoties ontwikkelen vanwege het weggedrukte gevoel. Dan is het zinvol om aandacht te geven aan de oude emoties. De emotie wil door jou gezien worden. Net als een klein kind dat ergens mee zit, wat ook pas los kan laten wanneer jij het kind liefdevolle aandacht geeft. Precies zo kan ook jij, met behulp van je eigen ademhaling en liefdevolle aandacht hier invloed op krijgen. Te  erkennen en beetje bij beetje los laten wat niet meer past bij nu.

Herken jij dit bij jezelf? Ik leer het je graag, neem vrijblijvend contact met mij op.

https://ffnodig.nl/wp-content/uploads/2020/10/ff-nodig3.jpg
https://ffnodig.nl/wp-content/uploads/2020/06/logo_ffnodig.png

Volg FF NODIG via social media

Copyright by FF NODIG. All rights reserved. / Design & Hosting: Some Time / Fotografie SEES Communicatie

Copyright by FF NODIG. All rights reserved./ Design & hosting Some Time / Fotografie SEES Communicatie