Graag anoniem - deelneemster uit Apeldoorn

In mij werk merk ik dat ik in gesprekken met kinderen en ouders mij nog meer richt op wat hun vraag is en op wat zij willen bereiken. Dus niet meer adviseren.

Gertrude is een positieve vrouw, die vanuit haar eigen kracht haar ervaring/training als natuurlijk overbrengt. Het is een feestje om naar een training te komen en vol energie weer naar huis te gaan. Haar kracht en enthousiasme werken zo aanstekelijk dat ik als cursist/mens niet anders kan dan Mission Possible tijdens mijn werk én privé te gebruiken.

Dit maakt dat ik de training als cijfer een 9 geef. Mission Possible is onder mijn huid gekropen en heeft zich er genesteld. En dit komt mede door hoe Gertrude deze scholing gegeven heeft. Waarvoor mijn dank!

 

Annemieke Groot Koerkamp - BliQ op Begaafdheid

Vanaf het eerste contact, voelde het goed, Gertrude is een coach/trainer in hart en nieren en wil het beste in je naar boven halen.
In een groep de beide workshops van de MatriXmethode gevolgd, waarin ruimte was voor ieders inbreng en tijd om het geleerde nog diezelfde dag onder begeleiding in de praktijk te brengen en bij te sturen.
Daarna het geleerde de volgende dag direct in mijn eigen praktijk toe kunnen passen bij het opruimen van een vol hoofd bij een kind: Deze hoogbegaafde jongen zijn hoofd liep letterlijk over, er gebeurde teveel. Nadat alles een vaste plek had gekregen, volgde een diepe zucht en verscheen er een grote glimlach. Daar doe ik het voor!
De mogelijkheid voor nog een intervisiemoment na verloop van tijd, vind ik erg prettig, zodat je achteraf niet met vragen blijft zitten.

 

Nicole de Leer, jeugdverpleegkundige - GGDNOG

Hartstikke leuk om oplossingsgericht via Mission Possible te werken. Kleine stapjes-kijken naar wat goed gaat -kinderen en ouders weer in hun kracht zetten - achterover leunen. Mijn werkplezier is er een stuk leuker van geworden, echt waar!
Ik vind Gertrude een top mens!! Ze doet haar werk zo vanuit haar hart, prachtig.

 

Enthousiaste deelneemster aan Mission Possible - Apeldoorn

Gertrude is iemand die goed empathisch kan luisteren. Geen oordeel heeft/laat blijken en een praktische insteek heeft. Wat gaat al goed? Hoe kun je verder. Ze durft zelf ook kwetsbaar te zijn. Ze is gewoon zichzelf, gewoon mens.

Ik heb in de training geleerd hoe goed het is om achterom te kijken: wat heeft er voor gezorgd dat je al zover bent?Te kijken naar wat wel lukt/goed gaat. Vanuit het werk was ik geneigd toch eerder de focus te leggen op waar het aan schort.
Heel toepasbaar allemaal!

 

Erik Woudenberg, teamleider - Groenhorst Maartensdijk

Dankzij de door Gertrude geleide studiedagen en intervisies heeft het gehele team van Groenhorst Maartensdijk, inclusief het MT, tools gekregen om op een positieve en oplossingsgerichte manier met elkaar en de leerlingen in gesprek te gaan. Iets wat in de dagelijkse praktijk direct toe te passen is en merkbaar binnen onze school.

 

Jelle Overvelde, docent en mentor - VC Mheenpark Apeldoorn

Wat mij verrast heeft is dat wanneer je de manier van benaderen van de leerlingen en de vragen aan leerlingen net even wat anders stelt (oplossingsgericht), er veel meer en ook veel gemakkelijker iets uit de leerlingen komt.
Nu ik de training Mission Possible heb gevolgd, denk ik dat ik leerlingen positiever kan benaderen. Gesprekken lopen fijner en soepeler. De leerlingen vertellen zo meer uit zichzelf en over zichzelf.  

Gertrude is een enthousiaste vrouw, die weet waar ze het over heeft.

 

Anne Bonestroo, docent en mentor - VC Walterbosch in Apeldoorn

De training Mission Possible, oplossingsgericht werken en communiceren, heeft me bewuster gemaakt van de manier waarop ik de vragen aan mijn leerlingen kan stellen. Ik dacht altijd oplossingsgericht bezig te zijn maar dat waren mijn oplossingen die ik  mijn leerlingen probeerde aan te reiken (ondanks al mijn goede bedoelingen ). Zo'n gesprek kost meer tijd maar is denk ik efficienter om tot ACTIE te komen aaangezien ik de leerling weer kan verwijzen naar iets waar hij/zij ZELF voor gekozen heeft.

Het is dus ook bevordelijk voor het nemen van verantwoordelijkheid van een leerling. Ik dacht ook dat ik redelijk goed kon aansluiten bij de leerlingen, maar ik heb gezien dat leerlingen op deze manier veel meer info/input  geven dan ik verwacht had. Ik stuur niet meer het gesprek maar laat me nu meer leiden door de leerlingen door "actiever" te luisteren naar alle aanwijzingen.

 

Elsje Brouwers, docent en mentor - Groenhorst Maartensdijk

In april 2014 heb ik de MatriX workshops gevolgd bij FF-nodig. Ik had al eerder kennis gemaakt met Gertrude tijdens een scholing oplossingsgericht communiceren bij ons op het Groenhorst in Maartensdijk (VMBO) en was toen erg gecharmeerd van haar manier van werken. In twee dagdelen met intensieve en persoonlijke training heb ik geleerd hoe ik de MatriX-methode kan toepassen bij leerlingen die problemen hebben met bijvoorbeeld faalangst of 'volle hoofden'. Ik heb gemerkt dat het breed inzetbaar is en ook heb ik er zelf veel baat bij. Tijdens de workshop moest ik  ervaren hoe het is als je ergens last van hebt en als je dit met behulp van MatriX wilt veranderen. (zie verhaal hieronder!)

Ik had een leerling waar ik heel veel moeite mee had. Hij kon bij mij het bloed onder mijn nagels vandaan halen en ik kon me zelfs storen aan zijn stemgeluid. En hoe ik me er ook tegen verzette, het lukte me niet om de leerling positief te benaderen. Ik was me ervan bewust dat dit vooral te maken had met mezelf en ik wilde dit veranderen. Na het toepassen van de MatriX-methode waren mijn negatieve gedachtes over de leerling verdwenen en natuurlijk had dit effect op mijn relatie met hem. Mijn houding naar hem toe werd positiever en natuurlijker. Hierdoor heb ik een veel betere relatie met hem gekregen. Hij is nog steeds geen makkelijke leerling, maar ik stoor me nu nauwelijks meer aan hem!

Verder heb ik al diverse malen MatriX kunnen toepassen bij leerlingen. En altijd met succes. De leerlingen ervaren het als prettig en eenvoudig en ze zijn zeer verwonderd als deze simpele aanpak snel en blijvend werkt. Een meisje zei letterlijk dat ze niet begreep dat ze al jaren bij een psycholoog moest lopen terwijl ze nu in één uur van haar angst af was. Ze was voor het eerst sinds jaren zelf naar de stad gegaan en ze had haar stage kunnen regelen.
Ik zou iedereen die in het onderwijs werkzaam is,  aanraden om deze workshop te volgen. Gertrude is in staat om je in twee dagdelen iets te leren waar jij en je leerlingen veel profijt van zullen ondervinden. Daarnaast vind ik het ook belangrijk dat het een hele veilige en vriendelijke manier van werken is.

Bedankt Gertrude dat je me dit geleerd hebt!

 

R. Bakker, docent, mentor, zorgdocent - Groenhorst Maartensdijk

Ik ben docent en mentor van een vierde klas op het Groenhorst in Maartensdijk. Daarnaast ben ik ook zorgdocent van leerjaar vier en heb ik dus veel te maken met leerlingen (en ouders) die problemen hebben. Met 6 gemotiveerde collega's hebben wij een training 'oplossingsgericht communiceren en werken in het onderwijs" gevolgd: methode Mission Possible.
In twee dagen zijn we intensief getraind door Gertrude. De professionele aanpak en haar deskundigheid spraken me erg aan. Er was ruimte voor eigen inbreng en we hebben de training dicht bij onze werkvloer kunnen houden.
Enthousiast geworden door onze eigen ervaringen in de praktijk hebben we de directie warm kunnen maken voor een vervolg op deze training.
Inmiddels hebben alle collega's de training in afgeslankte vorm gevolgd, bijgestaan door het groepje van 6. Kortom, heel veel collega's binnen onze locatie proberen oplossingsgericht te werken en te communiceren. Waarom? Omdat het een veel leukere en effectievere manier van werken is!

 

Cindy van der Flier, coach - Stichting Jobclass

Gertrude Knauff met dubbel FF van FF NODIG, heeft voor het team van de Jobclass een training oplossingsgericht werken en communiceren met jongeren verzorgd. Volgens de heldere en overzichtelijke methodiek van Mission Possible! Speciaal voor ons team op maat gemaakt met een praktische syllabus, die nog steeds gebruikt wordt als naslagwerk in ons werk. De training heb ik als zeer waardevol en inspirerend ervaren met name wanneer Gertrude in de rol van jongere kruipt, hilarisch met een knipoog en tevens een eye-opener!

Jelle Overvelde, mentor en docent – VC Mheenpark Apeldoorn