Dylan, 24 jaar – Apeldoorn

2013 was voor mij een jaar waar alles in mij leven negatief veranderde. Dankzij Gertrude ben ik, het jaar er op, sterker dan ooit eruit gekomen. Het proces wat ik met Gertrude doorliep was een groot leerproces met hoogtepunten en veel verrijkingen. Ik zal er nog altijd de vruchten ervan plukken! Ik raad iedereen een coach aan.

In 2013 ging verscheidende factoren in mijn leven als een neerwaartse spiraal. Mijn relatie stopte naar 1,5 jaar dat veel negatieve energie meebracht, en nog meer. Mijn ouders gingen na 36 jaar uit elkaar wat erg veel inspanning vroeg van mij. Zo ook verslechterde mijn relatie met mijn vader onnodig. Mijn HBO opleiding ging niet zoals ik wou, dit bracht mij een groot dilemma: ik stop, en bewandel een andere weg of ik ga door. In het hectische jaar 2013 ging ik ook op mijzelf wonen wat ook de nodige veranderingen meebracht. Naast dit waren er nog meer gevallen waar ik mijn ei over kwijt wilde.

Tijdens de coaching sessies met Gertrude kwamen er al snel positieve veranderingen. Zo leerde ik mijn eigen keuzes weer te maken. Te bekijken wat ik belangrijk vind. Andere perspectieven te bekijken. Mijn gedachtes op een rij te krijgen en mijn kwaliteiten en talenten te benutten. Letterlijk alles in mijn leven veranderde positief toen ik met Gertrude kon praten.

Nog wat lichtpuntjes; Ik heb mijn droombaan kunnen doen in Zweden 2014; Relatie met mijn vader is 100% hersteld; ik woon samen met mijn geweldige vriendin; ik heb met haar een enkeltje naar Australië; ik volgen een andere thuisstudie; Ik kan sparen bij mijn huidige werkgever en vrienden noemen mij weer “een echte levensgenieter” tegenwoordig.

2013 Is dankzij het coaching succes van FFNODIG helemaal een positief leerjaar geworden! Ik kan mijzelf zijn. Ik kan weer mijn legende volgen.
Ik ben Gertrude ontzettend dankbaar voor wat ik heb kunnen bewerkstelligen. Zij heeft me geholpen te kunnen veranderen in wie ik wil zijn en nog kan worden. Misschien schrijf ik wel een boek over het succes van een coach zoals Gertrude;)

Tip: wanneer je twijfelt, neem a.u.b. contact op met Gertrude. Het is een intake waard!

 

Nana, 44 jaar - Deventer

Begin deze zomer ben ik bij Gertrude van FF NODIG geweest voor n sessie matriXcoaching. Ik had n specifieke vraag en hoopte dat Gertrude de ballast hierbij behorend wat lichter zou kunnen maken. Wat ik heel fijn vond is dat ze heel rustig is en de tijd neemt om je op je gemak te stellen. Ook tijdens de sessie vond ik de rust en de tijd die ze nam heel prettig. Omdat je op die manier de tijd krijgt om te onderzoeken en te bedenken wat je nou eigenlijk denkt of voelt of hoort of ziet of ruikt. Na de sessie voelde ik mij moe, maar prettig leeg. Nu, n paar maanden verder, is het nare gevoel wat ik had nog steeds grotendeels weg. Dat is n prachtig resultaat en dat na 1 sessie!

 

Annelies, 34 jaar - Apeldoorn

Ik ben dankzij mijn vriendin bij Gertrude terecht gekomen. Zij heeft mij gecoacht op mijn angst voor falen aan de hand van de Matrixmethode. Het contact verliep meteen erg prettig. Gertrude neemt goed de tijd om je uit te leggen hoe zo'n sessie werkt. In 1 sessie heeft zij mij geholpen om mijn gedachten te veranderen.
Ik voel me nu een stuk vrijer en rustiger.

 

Ouders van Anne, 15 jaar - Oostvoorne

Anne heeft de coaching bij FF NODIG als heel laagdrempelig ervaren. Open en enthousiast ontvangen door Gertrude zijn ze samen aan de slag gegaan. Anne heeft veel over zichzelf geleerd en handvaten gekregen om de lastige situaties op haar eigen manier aan te pakken.

De werkwijze van FF Nodig geeft snel resultaat en door het "speelse" karakter werd aan een oplossing gewerkt zonder dat Anne dat direct doorhad.
FF Nodig is effectief zonder klinische uitstraling, niet in de minste plaats door Gertrude zelf.

 

Een dankbare moeder - Apeldoorn

Mijn dochter is nu 14 jaar. Ze was een vrolijk en gelukkig kind tot ze naar school moest. Hier veranderde alles. Ze was alleen verdrietig, bang en enorm boos. Op school werd ze niet opgemerkt en vaak vergeten! Verschillende keren werd mij geadviseerd hulp te zoeken. Dus begonnen we met een 'weerbaarheidtraining', een paar jaar later een orthopedagoog bezocht en in de brugklas werd ze direct ingedeeld in een combiklas voor kinderen met 'problemen'. Daaruit volgde een rapport waarin werd geadviseerd hulp buiten school te zoeken.
Hierdoor hebben we samen besloten dat sporten in de vorm van boksen wel wat zou kunnen zijn. Dit heeft wel geholpen aan haar zelfvertrouwen. Maar we waren er nog niet! Ze bleef bang/boos/verdrietig/gefrustreerd.
Door toevallige omstandigheden kwam FF Nodig – Gertrude Knauff op ons pad en geloof me, ik wou dat zij jaren eerder op ons pad was gekomen. Als coach heeft ze mijn dochter geleerd haar gedachten te veranderen en hoe om te gaan met voor haar moeilijke situaties. De sessies waren intensief want soms kwam ze thuis en sprak ze niet omdat ze helemaal 'leeg' was. In een recordtijd zag ik haar veranderen in een zelfstandige, 'vrije', zelfverzekerde jonge meid. Voor mij als moeder wel FF wennen want heel even kreeg ik het gevoel totaal overbodig te zijn! Aan de andere kant ook een bevrijding want nu kan ik mijn energie anders gebruiken.
Wat ik ook als bijzonder prettig heb ervaren is dat de communicatie met haar coach via de mail en soms ook in haar praktijk zo open/eerlijk/makkelijk verliep. Samen met mijn dochter hadden we afgesproken elkaar te informeren over het verloop, dat ging goed.
De kans op 'terugval' bestaat natuurlijk ook, maar zelfs hiervoor heeft haar coach tips gegeven hoe daar mee om te gaan. Nu heeft mijn dochter nog een sessie over een paar weken om te kijken hoe het gaat. Daarna kijken we verder, maar Gertrude heeft aangegeven dat mijn dochter te allen tijde bij haar terecht kan, mocht het weer FF Nodig zijn!

Een dankbare moeder!
(Gegevens bekend bij FF Nodig – Gertrude Knauff.)

 

Charlotte, 14 jaar - Apeldoorn

FF NODIG!
De eerste keer dat ik naar FF NODIG ging had ik er niet veel vertrouwen in. Ik had het gevoel dat er iets mis met me was en dat het zo ingewikkeld was dat niemand me kon helpen. Samen met Gertrude hebben we gepraat over mijn gevoelens en alles onder elkaar gezet. Daarna hebben we een doel gesteld: Positief denken. Ik wilde zo graag veranderen en het makkelijker hebben en was bereid er alles voor te doen. Nu gaat het een stuk beter, aangezien ik van alles heb geleerd over hoe mijn gedachten in elkaar zitten. Elke keer als ik even niet zo lekker in mijn vel zit, denk ik aan waar we het over hebben gehad en wat ik moet doen. Nu heb ik meer rust in mijn hoofd en kan ik beter met mijn gevoelens omgaan. Heel erg bedankt Gertrude.

 

Een dankbare moeder en dochter, 13 jaar - Apeldoorn

Mijn 13-jarige dochter kampte met angstaanvallen, vooral 's nachts, niet een beetje bang na een nachtmerrie, echte doodsangst en pure paniek waardoor ze hele nachten stijf van angst wakker lag door ideeën in haar hoofd die niet strookten met de werkelijkheid.
Zelf eerst van alles geprobeerd, maar mij werd duidelijk dat ik als ouder het probleem niet kon oplossen en een professional nodig had.
Zo kwam ik bij Gertrude van FF Nodig uit. Na het eerste contact via de telefoon waarin Gertrude tot de conclusie kwam dat zij mijn dochter verwachtte te kunnen helpen volgde de intake.
Het was mij al snel duidelijk dat Gertrude een specialist is op gebied van communicatie want mijn dochter communiceerde heel open en makkelijk met Gertrude en ik was verbaasd hoe makkelijk ze praatte over haar angsten en wat er meer speelde (wat ik nog helemaal niet wist).
Gertrude heeft een prettige, persoonlijke en nuchtere manier van doen. Ze richtte haar aandacht vooral op mijn dochter in het gesprek en liet haar bepalen of ik bij de vervolgsessie aanwezig zou zijn of niet.  Daarnaast gebruikt Gertrude verschillende middelen als stukjes laten schrijven, schilderij maken, boekjes lezen etc.
Mijn dochter heeft door deze sessies behalve met haar angsten leren omgaan ook een hele mooie groei gemaakt in haar persoonlijke ontwikkeling en staat een stuk steviger in haar schoenen.
Sinds een half jaar na haar afsluiting bij Gertrude, slaapt ze 's nachts weer normaal en zegt af en toe gewoon nee als ze iets niet wil. (dat laatste was ff wennen :-))

hartelijke groet,
een dankbare moeder en dochter

 

Jelle, 52 jaar - Apeldoorn

'Gertrude is in staat om vanuit een 'ander' perspectief hulp te verlenen in de vorm van luisteren en klankborden. Door de wijze waarop zij het gesprek voerde kwam ik tot inzichten waar ik in eerste instantie niet snel zelf op was gekomen. Ik heb met Gertrude de matrixmethode gedaan. Het is een relatief eenvoudige manier om bepaalde negatieve gedachten over jezelf (of onzekerheden) om te buigen en te omzeilen waardoor je focus verandert en je geestelijke 'ballast' een plaats krijgt buiten jezelf. Ik was in eerste instantie nogal benieuwd wat de oorsprong is van bepaalde psychische klachten; Gertrude heeft me overtuigd dat de oorzaak niet zo interessant is maar dat je in staat wordt gesteld om je psychische klachten om te buigen waardoor je weer positiviteit vindt. En dat is gelukt. Dat was voor mij heel 'down to earth' en prettig om van haar te horen dat er andere wegen zijn naar welke oplossing dan ook. Vaak ligt de oplossing dichterbij dan je denkt.

Door gesprekken met Gertrude ben ik veel positiever naar mezelf gaan kijken, zie ik weer mogelijkheden en ben ik minder onzeker. Daar ligt de sleutel: van onmogelijkheden naar mogelijkheden/ kansen en van negatief naar positief/ vertrouwen. Daarnaast is Gertrude heel geduldig, laat jou het tempo bepalen en luistert, maar oordeelt niet. Ze is een erg prettige en plezierige persoon om mee te sparren. Ik zal haar van harte aanbevelen bij iedereen die het FF nodig heeft'.

Jelle

 

Gertruud - Apeldoorn

Al jaren had ik angst om te vliegen en die drie keer dat ik heb gevlogen werd het steeds heftiger. Ik was op zoek naar iets of iemand die me hierbij kon helpen. Een simulator leek me niet de oplossing en een cursus vliegangst evenmin. Ik had iets anders nodig en kwam via mijn partner bij FF nodig. Een hele goede keus. In praktische stappen kreeg ik inzicht in mijn angstmomenten; de drukte op het vliegveld, de slurf naar het vliegtuig, het piepkleine raampje, het volle drukke vliegtuig en de grootste angst het opstijgen. Al deze angstige gedachten nam Gertrude stap voor stap met me door. Het is essentieel om alle stappen die bij de angst horen door te nemen, te ervaren, te vernietigen, te reinigen en te vervangen voor goede gedachten, beelden en gevoelens. Voor mij heeft de matrixmethode gewerkt. Je kunt de methode ook voor andere angsten toepassen.
Met een kaartje waarop alle stappen in een plaatje zijn verwerkt, stapte ik enkele maanden later het vliegtuig. Natuurlijk had ik nog moeilijke momenten, maar door de stappen de dag ervoor en ter plekke door te nemen, bleef het rustig in mezelf. Belangrijk was de focus op de stappen te houden.
Inmiddels stap met ik met vertrouwen en zelfs met plezier een vliegtuig in.